Work from Home: Ghid pentru lucrul de la distanta

Fa-ti viata mai usoara atunci cand lucrezi de acasa. Pentru asta ai nevoie de o conexiune remote sigura si de incredere.

hero-devices-2f

Solutia ideala pentru telemunca

Atunci cand lucrezi de acasa, de cele mai multe ori este necesar sa accesezi anumite resurse interne ale companiei. Astfel pentru a reduce la minimum intreruperile in ceea ce priveste procesul normal de lucru si a asigura o productivitate optima, ai nevoie de o conexiune remote care sa functioneze rapid, sigura si eficienta. 

Chiar daca lucrezi de acasa sau esti plecat intr-o calatorie de afaceri, ai nevoie de o solutie remote pe care te poti baza.

Exista doua metode principale prin care te poti conecta remote pe statia sau laptopul lasat la birou, printr-o conexiune de tip VPN sau folosind o solutie remote desktop.

Ambele variante au acelasi obiectiv, sa iti permita accesul la resursele de care ai nevoie pentru a avea o zi productiva de lucru.

Uneltele de care ai nevoie

2-work-from-home-TeamViewer-Screen-Recorder-2048x1365

Indiferent daca faci parte dintr-o organizatie cu sute de angajati sau dintr-o companie mica, solutia de VPN sau cea de remote desktop este ceea ce ai nevoie pentru a fi conectat la fluxul business al companiei.

Solutia de VPN redirectioneaza tot traficul prin reteaua de la birou si iti confera acces la resursele retelei si a serverelor de email oriunde si oricand.

Cu toate acestea exista mai multe dezavantaje ale solutiei VPN, intretinerea constanta la care se adauga vulnerabilitatile la atacurile de tip “man-in-the-middle” (MITM) si cerintele software pentru sistemul de acasa. Din aceste motive, solutia remote desktop este perfecta ca alternativa VPN.

Cu ajutorul solutiei de tip remote, poti accesa sistemele, programele si fisierele companiei stocate in retea companiei.
Solutia de remote access Teamviewer ofera acces la resursele retelei oricand de pe orice dispozitiv si iti permite sa lucrezi de acasa ca si cand ai fi la birou.

Foloseste solutia Teamviewer pentru a comunica cu membrii companiei, participa la intalniri sau rezolva sarcinile de birou de acasa. Solutia distribuie continutul ecranului tau cu colegii folosind functia screen sharing, sau inregistreaza sedintele si cursurile cu ajutorul functiei session recording.

Importanta securitatii atunci cand lucrezi remote

man-working-from-home-on-laptop-2048x1366

Securitatea este principala ingrijorare atunci cand vorbim de orice aplicatie de tip remote. Securitatea si siguranta angajatilor, a datelor si a serverelor reprezinta o preocupare majora pentru departamentele IT, furnizorii de servicii si a angajatilor deopotriva. O bresa de securitate poate conduce la ore de intrerupere, o scadere a productivitatii si o pierdere majora de date. Pentru a evita acest lucru in timp ce lucrati de acasa, exista cateva masuri care ar trebui luate pentru o securitate optima:

  • Intotdeauna conecteaza-te doar la retele Wi-Fi cunoscute si evita-le pe cele publice/vulnerabile;
  • Ia in considerare folosirea unei solutii de securizare a datelor prin criptarea dispozitivelor;
  • Fii atent si tine evidenta tuturor dispozitivelor folosite si ia toate masurile pentru a evita pierderea sau furtul acestora;
  • Utilizeaza parole complexe si memoreaza-le;
  • Fii atent la dispozitivele de tip USB drive deoarece sunt surse potentiale de malware;
  • Respecta politicile de lucru remote ale companiei.

Companii care au incredere in TeamViewer

Vrei sa testezi solutia TeamViewer?

Beneficiile lucrului de acasa

woman-working-from-home-laptop-2048x1367

Imbunatateste productivitatea la maxim

Atunci cand te simti liber si confortabil in propriul spatiu, poate creste productivitatea cat si creativitatea, ceea ce stimuleaza moralul angajatilor pe termen lung.

Lucreaza in timpul calatoriilor de afaceri

Cu optiunea de telelucru, angajatii pot accesa date si instrumente esentiale in timpul calatoriilor de afaceri, aceasta optiune ii asigura ca au tot necesarul pentru a le garanta succesul.

Conecteaza-te la o retea de lucru globala

Accesul de la distanta a companiilor de toate tipurile si marimile, permite conectearea la clienti, parteneri sau colegi la nivel global.Toata lumea poate comunica si colabora cu usurinta si eficient, indiferent de distanta.

Contactati-ne

TeamViewer ofera optiuni de implementare flexibile si protectie personalizabila, acoperind o gama larga de nevoi in afaceri.
Va putem ajuta sa gasiti – sau sa construiti – soluaia perfecta pentru dvs.