Opriti pierderile de date direct de la sursa

Pentru orice afacere din economia moderna, informatiile utilizate in sistemele IT corporative sub forma de date digitale au devenit critice pentru dezvoltarea, sustinerea si competitivitatea companiei.

Astfel de informatii includ proprietatea intelectuala, datele clientilor, secretele comerciale si financiare ale companiei, date confidentiale despre angajati, know-how-ul tehnologiei, inteligenta competitiva si multe alte tipuri de cunostinte semnificative.

DeviceLock DLP

De ce aveti nevoie de o solutie DLP?

In calitate de director executiv sau responsabil IT, trebuie sa va asigurati ca informatiile private ale organizatiei dvs. sunt in siguranta.

De-a lungul anilor, ati investit in firewall de retea, solutii anti-virus, intrusion detection/prevention si alte masuri de securitate. Acesti pasi au fost si sunt eficienti in prevenirea incalcarilor de securitate devastatoare cauzate de hackeri care incearca sa fure informatii de la distanta.

Insa, multe incidentele grave care implica scurgeri de informatii sunt cauzate de angajati, contractori sau vizitatori – “the trusted insider”.

Cum functioneaza DeviceLock DLP?

Solutia DeviceLock DLP este usor de implementat si administrat, scalabila de la IMM pana la Enterprise, astfel incat sa se poata administra de catre dep. IT intern folosind consola de administrare Microsoft Active Directory sau consolele dedicate DeviceLock.

Aproape fiecare angajat merge la locul de munca cu smartphone, tableta, aparat de fotografiat digital sau un dispozitiv USB in buzunar sau geanta. Toate aceste dispozitive pot fi conectate cu usurinta la desktop sau laptop putand fi dispositive gigantice utilizate pentru copierea datelor.

Ce include solutia DeviceLock DLP?

Solutia DeviceLock DLP are o arhitectura modulara a componentelor oferind posibilitatea de a dauga module noi de tip add-on, in timp ce managementul lor este unificat.

Cerintele clinetilor nostri cresc pe masura ce companiile acestora se dezvolta, fiind tot mai mult expuse pierderilor de date importante.

Ca rezultat, aceste componente pot fi utilizate in diverse combinatii, oferind astfel solutii optimizate in functie de costuri, cu doar acele functii necesare pentru a satisface nevoile de securitate actuale. In continuare descriem modulele disponibile.

Doriti mai multe detalii tehnice?

Click pe butonul contact pentru a solicita mai multe detalii despre sistemele suportate si modul de implementare in reteaua dumneavoastra.

DeviceLock DLP Suite

Solutia Endpoint DLP Suite include modulele DeviceLock Core, NetworkLock si ContentLock, prezentate mai jos.
Acestea pot fi licentiate ca suita sau separat.

DeviceLock® Core

Modulul de baza va ofera control asupra datelor si operatiunilor de transfer de fisiere local sau de pe sistemele protejate, in afara companiei. Acestea includ accesul utilizatorilor la dispozitivele si porturile periferice, imprimarea documentelor, operatiunile copy/paste clipboard, capturarea imaginilor, controalele de acces pentru detectarea tipurilor de fisiere, precum si sincronizarile cu dispozitivele mobile conectate local.

devicelock DLP

NetworkLock™

NetworkLock, este un modul suplimentar care poate fi utilizat impreuna cu DeviceLock Core pentru a extinde functiile de securitate ale suitei cu comenzile contextuale asupra comunicatiilor de retea ale sistemelor protejate prin aplicatii si protocoale riscante. Acestea includ platforme de e-mail populare, webmail-uri, mesagerie instantanee (IM), stocare de fisiere bazate pe cloud, social media, acces web, motoare de cautare web, actiuni pe reteaua locala, partajare de fisiere P2P torrent, precum si protocoale FTP si Telnet.

DeviceLock DLP Networklock

ContentLock™

A treia componenta – ContentLock, este de asemenea un add-on suplimentar pentru DeviceLock Core, efectueaza inspectia continutului si filtrarea fisierelor si a altor obiecte de date utilizate sau transferate de pe sistemele protejate.

DeviceLock DLP Networklock Contentlock

EtherSensor™

EtherSensor este un sistem suplimentar de inalta performanta pentru interogarea evenimentelor si mesajelor din retea, care permite organizatiilor sa implementeze in timp real monitorizarea, captarea si analiza traficului de retea cu scopul de a interoga date transmise la nivel de aplicatii. Mesajele colectate, metadatele si logurile pot fi livrate in baza de date centrala a jurnalului DeviceLock DLP. EtherSensor poate capta si inregistra evenimente de retea, precum si reconstrui mesaje si fisiere de la câteva mii de servicii Internet fara a implica agenti DeviceLock pe sistemele din retea. Solultia EtherSensor monitorizeaza schimburile interne si externe de date prin e-mail, webmail-uri, retele sociale, mesageri instantanee, blog-uri si forumuri.

DeviceLock DLP Ethersensor

DeviceLock Search Server (DLSS)

In plus fata de componente prezentate mai sus, se poate utiliza modulul post-analiza – DeviceLock Search Server (DLSS) pentru a efectua cautari in text la nivelul bazei de date centrale de loguri, in logurile de tip shadow si fisiere. DLSS urmareste sa faca mult mai rapid si mai precis procesele de analiza a datelor in timpul auditurilor de securitate a informatiilor si investigatiilor incidentului.

DeviceLock DLP Search Server

DeviceLock Discovery (DLDS)

Pentru a preveni scurgerile de “data-at-rest” stocate pe dispozitivele companiei si pe sistemele din retea, se poate utiliza componenta dedicata descoperirii datelor importanate numita DeviceLock Discovery(DLDS). DLDS localizeaza documentele cu continut sensibil expus si, optional, le protejeaza cu actiuni de remediere automata configurabile.

DeviceLock Discovery (DLDS)

Aceasta arhitectura modulara, impreuna cu licentierea incrementala a componentelor optionale, fac din DeviceLock DLP o solutie practica pentru organizatii de orice dimensiune si buget – de la IMM-uri la mediul enterprise.

DeviceLock DLP

Contactati-ne

Vrem sa va ajutam sa preveniti pierderea acidentala sau intentionata a datelor din companie si va propunem o discutie mai detaliata despre acest subiect.