Are 25 de ani sau cum ii spun parintii: “20 si de ce nu te insori”. Are simtul umorului, este obsedat de organizare si iubeste calatoriile. De 3 ani de zile, inima lui bate (si) pentru Infodesign. Si-a inceput cariera inca din facultate ca iOS developer si asa vrea sa ramana. A transformat pasiunea in munca, iar colegii in prieteni. Nu spune niciodata pas distractiei si este convins ca ea sta la baza spiritului de colegialitate in echipa de la Iasi. Este vorba despre Floriiiiiiiiiiin Baincescu…

Vorbeste-mi putin despre functia ta. Cat de important este sa tii pasul cu progresul in domeniul tau?

Florin: Cred ca functia mea este una de viitor. Tehnologia la nivel de mobile mereu se va imbunatati, iar pentru a ma mentine mereu in pas cu progresul, pur si simplu, invat sau citesc ceva nou in fiecare zi.

Cat dureaza sa ajungi bun in aceasta casta in care lucrezi?

Florin: Nu cred ca este vorba de timp, ci de pasiune. Eu fac asta pentru ca-mi place si atat.

Ti-ai dorit sa fii iOS developer din facultate?

Florin: Sunt iOS developer din anul II de facultate. Am reusit sa ma mentin pe linia de plutire si cu facultatea, si cu job-ul. Eu nu m-am angajat pentru ca aveam nevoie de bani, ci pentru ca-mi place ceea ce fac.

Ai ratacit la inceput prin diverse companii, pentru ca in ultimii trei ani sa te alaturi echipei noastre. Te-ai lamurit care este faza cu Infodesign? Ce-ti place aici?

Florin: Imi place ca suntem toti tineri si ne intelegem bine. Chiar daca unii sunt trecuti de 35-40 de ani si au deja alta viziune despre viata incearca si reusesc sa “petreaca” cu noi.

Imi place diversitatea la nivel de proiecte.

Imi place ca mereu este timp de o gluma, chiar si cand avem de rezolvat treburi serioase.

Imi place faptul ca, indiferent de problema cu care ne confruntam, cautam mai intai o solutie si nu vinovatul.

Imi place ca li se ofera o a doua sansa celor care gresesc si li se explica faptul ca pot progresa.

Imi place ca ma trezesc dimineata nu cu gandul ca vin la munca, ci la a doua mea “casa”, pentru ca eu consider Infodesign o familie mare.

Imi place ca nu spunem stop petrecerilor.

Cu penultima propozitie cred ca am parut sentimentalist.

Toti au spus pana acum despre Infodesign ca este ca o familie, asa ca nimeni n-o sa te acuze de sensibilitate.

Echipa de la Iasi este considerata a fi una foarte inchegata si unita. Care este secretul vostru?

Florin: Iesim foarte mult in club in weekend-uri. Uneori ne adunam vineri seara pentru diferite jocuri. Stim sa glumim si sa radem unii de altii. Nu ratam nicio ocazie de a face o gluma, iar unii se aleg si cu porecle.

Pomeneai mai devreme despre greseli. Cand si cu ce ai dat-o-n bara rau de tot?

Florin: In al doilea teambuilding din Delta Dunarii, am spart usa de la dus. Mi-a fost asa o rusine, dar am fost incurajat de Ileana (n.r.: directorul executiv) ca totul e ok si se va repara. Din cauza asta, eu n-am pereti de sticla la dus, ci perdea.

Deci ai scapat basma curata. Insira-ne si niste lucruri de care esti mandru.

Florin: Imi place sa organizez evenimente, chiar daca la o scara mai mica. Un exemplu ar fi plecarea la munte a intregii companii cu ocazia zilei lui Tavi (n.r.: anual, in luna mai, toti colegii pleaca un weekend la munte, pentru a sarbatori aniversarea lui Tavi – owner Infodesign). In plus, saptamanal, le propun colegilor sa iesim in club sau sa ne adunam la munca pentru a juca darts, poker, beer pong sau orice joc si incerc, astfel, sa integrez si colegii noi.

Sunt mandru si de proiectele de la birou, chiar daca nu aflu intotdeauna un feedback de la clienti.  Oricum, eu sunt interesat doar de feedback-ul negativ. Prefer sa mi se zica ce nu am facut bine decat sa fiu laudat. Asa functionez eu. Vreau sa stiu mai degraba ce nu este in regula ca sa imbunatatesc.

Daca ai avea o clona, ce ai pune-o sa faca?

Florin: Articolul o sa fie public, nu?

Evident. Ramane in eternitate.

Florin: Atunci raspunsul meu e “nimic”. Ceea ce fac eu este esential.

Nu te crede nimeni.

Florin: Posibil sa-mi iau clona cu mine la party-uri ca sa-mi tina bautura.

Daca ar trebui sa traiesti intr-un video game, care ar fi ala?

Florin: Call of duty. E ceva cu razboi, dar probabil as muri in cateva minute.

Deci preferabil e sa nu ajungi intr-un video game. 

Florin: Da, sau daca ajung sa fie ceva cu viata infinita, orice as face. Dar mai mult decat sa fiu intr-un video game, as prefera sa fiu intr-o carte, mai exact in The Lord of the Rings si sa locuiesc in Hobbiton.

Vrei sa fii un hobbit. Interesant! :)

Florin: Dar neaparat sa am conexiune la internet. Mai am de facut si build-uri.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Seria de interviuri Meet Infodesign are rolul de a-ti prezenta valorile noastre in cel mai sincer si concludent mod cu putinta: prin intermediul oamenilor care alcatuiesc Infodesign. Aceasta diversitate de caractere, principii si idei, pusa la un loc, formeaza echipa noastra unita. Am inceput cu Art Directorul Razvan, „Franco” Nitoi, am continuat cu Directorul Comercial, Dana Mangu, cu programatoarele Andreea si Iulia, cu Nadezhda Eremieva, general manager Infodesign Bulgaria, cu Simona Tanase, manager divizia de Contabilitate si revenim in curand cu alti interlocutori la fel de interesanti.

Leave a Comment