Pentru multi dintre noi, Craciunul este cea mai frumoasa perioada a anului. Tocmai de aceea, am adus atmosfera festiva si la birou, marcand aceasta luna cu obiceiuri traditionalele (impodobitul bradului, daruri de la Mos Craciun si petreceri), dar toate in stilul nostru zglobiu…

Una dintre provocarile lansate a fost realizarea unor brazi diferiti, neobisnuiti, facuti din lucrurile cu care lucram sau care ne inspira. Au fost desemnate sapte echipe din cele trei sedii ale Infodesign (Bucuresti, Iasi, Sofia) care au dat frau liber imaginatiei si creativitatii lor. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, rezultatele muncii lor:

Incepem prezentarea brazilor cu echipa numarul 1, alcatuita in special din programatori. Planul lor a fost sa scoata din depozit o scara si sa faca din ea centrul universului festiv infodesignist. Daca a reusit sau nu, te lasam pe tine sa judeci.  Noi insa credem ca este o scara demna de admiratie, pentru ca este impodobita atent cu beculete si tot felul de ornamente rosii si aurii, dar si pentru micile cadouri tentante care se gasesc sub ea.
In imaginea alaturata, avem ceea ce s-ar putea considera antonimul bradului traditional. Este un brad digital. Sebastian Bratu, reprezentant al celei de-a doua echipe de programatori, s-a gandit ca si cei care isi petrec timpul mai mult online decat offline pot simti atmosfera Craciunului. A creat, astfel, un program prin care iti poti desena propriul brad 3D.  Concret, cu ajutorul mouse-ului trasezi, intr-un spatiu virtual, un brad din cate ramuri, frunze sau cercuri doresti si el va aparea tridimensional rotativ.
Cand divizia de marketing si de productie publicitara se aduna, nu poate iesi decat un brad nastrusnic, confectionat din hartie si impodobit, in special, cu produse promotionale. Mai harnici decat la orele de lucru manual din scoala primara, colegii din echipa 3 au taiat si lipit role de carton de dimenisiuni diferite, s-au intoxicat cu vopsea pe cand faceau argintie placa pe care avea sa fie montat bradul si au dat culoare creatiei cu globuri cu sclipici, dar si  cu produse din portofoliul lor: calendare, neverending-uri, suport de pixuri, pelerina impermeabila ambalata intr-o bila, puzzle-uri si alte nebunii.
Era imposibil ca, printre atatia iubitori de distractie, sa nu apara si un brad facut din peturi de bere. Pentru realizarea acestuia, fiecare reprezentant al echipei 4 a venit cu cel putin doua beri. Au fost apreciate foarte mult si detaliile: un Mos Craciun pe o scara, dar si o tableta in care apare o poza cu autorii bradului, care aveau o tableta in care aparea o poza cu autorii bradului, care aveau… Dar sa nu te mai ametesc. Vestea buna este ca, datorita conditiilor meteorologice nefavarabile, bradul inca nu a fost „consumat” in totalitate. Asadar, daca vrei sa socializezi cu noi la o bere, stii unde ne gasesti.
Legenda spune ca a fost odata ca niciodata cel mai valoros brad din cati au existat in Infodesign. Se pare ca membrii echipei 5, alcatuite din departamentele Infodesign Financial si F-Secure, si-au spart pusculitele, s-au imprumutat de la bunici si si-au scos averea din ciorapi pentru a crea un brad din bani. Spunem ca avem de-a face cu o legenda pentru ca nimeni, in afara de autori, nu l-a vazut de fapt. Ar fi avut, se pare, cea mai scurta speranta de viata, banii revenind imediat la locurile lor initiale.
Echipa 6, constituita din colegii de la Iasi, a demonstrat, pentru a cata oara, ca este pusa pe sotii. Au impodobit bradul cu o rola de hartie igenica, sugrumand o biata gaina, probabil ca urmare a faptului ca nu a izbutit sa faca oua de aur. A se remarca, dincolo de doza de creativitate usor sinistra a echipei iesene, ornamentele care au dat candva splendoare bradului de Craciun.
Ultima echipa a fost cea a colegilor din Bulgaria, care au fost foarte grijulii cu bradul din ghiveci si s-au gandit sa-l hraneasca. Glumim, evident. Readucerea in prim plan a traditiei nu poate fi considerata decat o decizie foarte buna, mai ales de sarbatori. Pentru impodobire, au ales covrigei, grisine si pentru un efect coloristic, ardei rosii. Ce putem spune decat ca este un brad gustos. In plus, va avea o viata indelungata, urmand sa fie plantat, dupa sarbatori, intr-o padure din Bulgaria, printre alti coniferi.

Speram ca te-au inspirat brazii celor sapte echipe si ca ai cel putin un preferat. :)

Leave a Comment