solutie de securitate pentru mobileIn ultimii ani, asistam la o crestere a popularitatii smartphone-urilor, iar atacurile de tip malware pe aceste dispozitive par inevitabile. Programele de tip malware urmaresc intotdeaua o platforma populara, o serie de vulnerabilitati sau unele mijloace prin care sa genereze bani si dispozitivele mobile indeplinesc aceste criterii.

Primele device-uri mobile care au fost afectate de malware (worm: SexySpace Symbian S60) foloseau sistemul de operare Symbian. Acest worm s-a lansat prin trimiterea unor SMS-uri catre toate contactele dintr-o agenda telefonica, prin care victimele erau determinate sa descarce un continut cu valente pornografice.

Revenind in prezent, securitatea dispozitivelor mobile, cu siguranta, trebuie privita din mai multe unghiuri. Multi oameni privesc aceste device-uri ca fiind ,,jucarii’’, insa, daca analizam traficul web de anul trecut, putem observa ca utilizarea lor detine o importanta mult mai mare.

La nivel global, conform analizei realizate de Google Analytics, cei mai multi utilizatori au folosit dispozitivele mobile pentru a accesa cele mai mari site-uri web din lume (3,1% au folosit tablete, 28,9% desktop-uri si 68,1% device-uri mobile). Analizand si puterea de procesare, dispozitivele mobile par supercomputere, multe fiind mult mai rapide decat anumite laptopuri.

dispozitive utilizate penru browsing

Nu exista dubiu, dispozitivele mobile ocupa un loc important in viata noastra si securitatea acestora trebuie sa devina o preocupare reala a utilizatorilor.

Cea mai mare amenintare din 2021, prin care ni se confirma importanta securitatii device-urilor noastre, este cu siguranta mult mediatizatul virus Pergasus, care a vizat politicieni si jurnalisti importanti. Prin Pergasus, victimele au fost spionate, in timp ce atacatorii aveau acces la fotografii, mesaje, contacte si istoricul accesarilor.

 

Dupa exemplele prezentate, va intrebati ce puteti face pentru a va proteja dispozitivele?

 

Toate situatiile care se pot intampla prin atacurile unui malware sunt neplacute pentru ca pot duce la pierderi de timp, bani sau informatii importante. 

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa va pastrati securitatea dispozitivelelor dumneavoastra, sunt: 

  1. evitati descarcarea aplicatiilor din surse neoficiale. Device-urile cu Android sunt mai vulnerabile in fata unui malware, descarcarea aplicatiilor, in afara magazinului oficial, fiind realizate usor, in timp ce pentru device-urile cu IOS exista mai multe restrictii;
  2. verificati accesul solicitat de catre aplicatiile instalate. O aplicatie malitioasa, care are in spate un malware, doreste, de cele mai multe ori, accesul la anumite functii disponibile pe dispozitiv (de exemplu camera foto, mesaje, contacte sau alte date personale;
  3. stergeti periodic aplicatiile pe care nu le utilizati;
  4. folositi o solutie de securitate specifica.

Care este solutia noastra?

 

F-Secure Safe este solutia de securitate potrivita oricarui dispozitiv mobil, premiata de 7 ori de catre AV-Test pentru ,,Best Protection’’.f-secure best antivirus protection

Solutia va protejeaza dispozitivele de virusi, trojans, ransomware, adware, keyloggers, spyware si alte atacuri malware care pot afecta securitatea dispozitivelor dumneavoastra.

___

Si daca nu v-am convins inca, va propunem o perioada de testare de 30 de zile, pentru 1, 2 sau 3 dispozitive.

Pentru mai multe informatii, asteptam solicitarea dumneavoastra pe adresa it.solutions@infodesign.ro

Leave a Comment