Intr-o societate in care traim cu totii intr-un ritm alert, incercam sa stabilim mereu o ierarhizare in valmasagul de task-uri, iar deadline-urile sunt de cele mai multe ori un factor de stres, agenda nu este o optiune, ci o necesitate cotidiana.

Fie ca alegem stickere de diferite culori, block notes-uri simple, agende datate sau nedatate, aplicatii de telefon sau diferite programe care se sincronizeaza intre mobil si calculator, cu totii avem nevoie sa ne notam lucrurile pe care nu avem voie sa le uitam.

Intrebarea care se impune este insa ce tip de agenda ne-ar ajuta sa fim mai eficienti si mai bine organizati.

Raspunsul este diferit pentru fiecare, insa ce am constatat, din experienta indelungata cu clientii nostri, este ca ambele au avantaje si dezavantaje, dar in final ele se completeaza una pe cealalta.

Agenda digitala

Pentru ca traim in epoca tehnologiei avansate, sa incepem cu agenda digitala. Principalul sau beneficiu este organizarea timpului si monitorizarea evenimentelor sau deadline-urilor programate intr-o forma reactiva, prin primirea de notificari. Un alt atu il constituie faptul ca nu are cum sa ne lipseasca. Cei mai multi dintre noi suntem constienti de dependenta de smartphone-uri, asa ca, de cele mai multe ori, avem la indemana mai degraba telefonul mobil decat un pix.

Marele sau dezavantaj este lipsa de eficienta in utilizarea directa pentru culegerea de informatii in intalnirile cu clientii sau in sedinte, in principal, deoarece:

  • exista mai multi factori care ne pot distrage atentia pe calculator / telefon;
  • in functie de tipul de device utilizat, este o problema cand ramai fara baterie la telefon sau, dupa caz, daca nu ai internet;
  • necesita mai mult timp pentru a accesa agenda, in conditiile in care uneori trebuie sa scrii foarte repede notitele;
  • este impersonala si anosta.

Agenda clasica personalizata

Este perceputa ca fiind esentiala. De ce? Nu doar din punct de vedere emotional (pentru placerea de a scrie de mana, perspectivele noi aduse de paginile goale, viziunea mai clara ca urmare a ideilor asternute pe foaie), ci si din punct de vedere al utilitatii, avand urmatoarele avantaje:

  • lipsa distragerilor, fiind exclusiv destinata notitelor,
  • accesibilitate,
  • diversitatea si bogatia ideilor pe care le poti scrie si care asteapta sa fie transformate in realitate: citate, ganduri personale, strategii de business, planul pentru diferite proiecte sau evenimente, retete etc,
  • usurinta de a lua notite in timpul meetingurilor.

Recomandari pentru companii

Cu siguranta ar fi fost mai util pentru voi sa scriem acest articol la inceputul toamnei, cand majoritatea isi pregatesc necesarul de comenzi pentru anul urmator, dar pentru ca multi sunt totusi pe ultima suta de metri cu conceptul si tiparirea agendelor, avem cateva propuneri de care puteti sau nu sa tineti cont:

1. Iesiti din tiparele standard. Nu trebuie sa ramanem incorsetati in ideea de agenda legata cu piele sau imitatie din piele, materiale premium etc. Rolul unei agende poate fi indeplinit cu succes si daca este de tip notebook. Importante sunt utilitatea ei si ingeniozitatea in alegerea modelului, a designului, astfel incat sa indeplineasca principalul obiectiv al companiei: promovarea si valorificarea brandului.

2. Agenda trebuie sa se potriveasca, in primul rand, cu personalitatea celui care o foloseste. Acesta este un aspect pe care multi il omit, preferand un design plin de imagini si texte care vorbesc despre activitatea companiei, in detrimentul utilitatii pe care ar putea-o avea pentru persoana careia ii este destinata.

 3. Optati si pentru agende nedatate. De cele mai multe ori, agendele datate te obliga sa te incadrezi intr-o singura pagina sau sa lasi goale mai multe file care reprezinta, de exemplu, perioada de concediu. Agendele nedatate, insa, iti ofera mai multa libertate pentru exprimarea ideilor.

4. Daca vreti sa impresionati cu adevarat, puteti sa oferiti agende personalizate uninominal – Perpics. Simplul fapt de a vedea numele scris, va da senzatia de apartenenta si de atasament fata de obiectul respectiv. In plus, persoana careia ii veti oferi o astfel de agenda se va simti, cu ceritudine, apreciata. Pentru mai multe informatii despre produsele Perpics, puteti accesa link-ul: perpics.com.

Acestea fiind zise, vom indrazni sa bifam unul dintre task-urile pe care ni le-am asumat astazi – acela de a veni in intampinarea celor nehotarati cu cateva recomandari pentru alegerea celei mai potrivite agende. Tot in lista noastra de obiective zilnice se afla si bucuria si deschiderea noastra catre dialog cu cei care vor sa afle mai multe informatii despre materialele noastre promotionale si nu numai, asa ca nu ezita sa ne scrii pe facebook, pe email: office@infodesign.ro sau sa ne lasi un comentariu la acest articol. :)

Leave a Comment